Vrijmarkt

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS AAN DE VRIJMARKT

Heb je een grondplek op de vrijmarkt?
Dan kun je vanaf 06.00 uur je spullen naar je plek brengen, maar let op: vanaf 7.00 uur kan dat niet meer met de auto!
 
Heb je een kraam op de vrijmarkt?
Onze vrijwilligers met oranje bodywarmer weten precies wie welke kraam heeft en je naam staat ook op een sticker op je kraam. Je kunt vanaf 06.00 uur je spullen naar je plek brengen, maar let op: vanaf 7.00 uur kan dat niet meer met de auto!

Ook dit jaar zal er weer een vrijmarkt gehouden worden in de stad. Net als afgelopen jaren zijn er grondplekken en kraamplekken beschikbaar. Het opbouwen voor de vrijmarkt is toegestaan vanaf 7.30 uur. Wel willen we iedereen waarschuwen dat het centrum de gehele dag autovrij/autoluw is. Hierdoor kunnen plekken niet toegankelijk zijn met de auto. Dus het gebruik van karren etc. wordt aangeraden.

Grondplaatsen
Dit jaar zal de vrijmarkt plaatsvinden op de volgende locaties: Havenstraat, Haven, Emmakade (zie plattegrond). Vanaf 4 april 19.00 uur heeft u de mogelijkheid om via de website een plekje te reserveren. Wees er snel bij, want vol = vol. In eerste instantie is er één reservering per e-mailadres/ huishouden mogelijk. Dit geeft zo veel mogelijk enthousiasten de mogelijkheid om deel te nemen aan dit evenement. U kunt uw voorkeur aangeven voor een plek, maar de organisatie wijst uiteindelijk de definitieve plek aan. Wij houden uiteraard zoveel mogelijk rekening met de voorkeur die door u aangegeven wordt.

Heeft u een reservering gemaakt en ziet u toch af van deelname, meld dit dan zo spoedig mogelijk bij de organisatie vrijmarkt@koningsdagwoerden.nl, zodat we deze plaats(en) weer vrij kunnen geven.

Kramenmarkt

De Rijnstraat, Voorstraat, Kruisstraat en Kerkstraat zijn beschikbaar voor de kramenmarkt voor ondernemers, commerciële partijen, stichtingen en goede doelen. Ook dit jaar zullen door Koningsdag ca. 125 kramen worden geplaatst. Enthousiaste ondernemers betalen hiervoor een bijdrage van €30,- incl BTW aan Stichting Koningsdag. Bent u als ondernemer / commerciële partij geïnteresseerd in een (kraam)plaats, dan kunt u deze via de Eventbrite website reserveren voor een bedrag van. Voor stichtingen en goede doelen is er vanzelfsprekend ook ruimte om deel te nemen aan de kramenmarkt. Neemt u hiervoor contact op via vrijmarkt@koningsdagwoerden.nl.

Kramen voor particulieren
De kraamplaatsen die niet worden bezet door ondernemers, zullen beschikbaar worden gesteld aan particulieren. Ook zij betalen hiervoor €30,- incl BTW. Aanmelding voor een particuliere kraam kan ook vanaf 4 april 19.00 uur via de Evenbrite website.

Naast de vrijmarkt zijn enorm veel andere activiteiten gepland voor jong en oud. Vanwege routing en veiligheid kunnen mensen niet willekeurig met een kleedje ergens gaan zitten. Bij calamiteiten is er een noodplan en het zou zeer ernstig zijn wanneer hulpdiensten de plek niet kunnen bereiken omdat er rommelspulletjes van zolder zijn gestald. Mocht u toch in de binnenstad plaatsnemen zonder reservering, dan kan het zijn dat u door de organisatie, beveiliging of politie wordt verzocht een andere plaats te zoeken buiten het centrum. Buiten de binnenstad is iedereen is vrij om zelfstandig een ‘vrijmarkt’ te organiseren in hun straat, buurt of wijkpark.

Opmerkingen:
– 1 reservering per e-mail adres/huishouden.
– De reservering betreft een voorkeurplaats. De organisatie wijst uiteindelijk de definitieve plek toe.
– Op reserveringen van particulieren via de mail wordt niet ingegaan, dit kan uitsluitend via deze website vanaf 4 april 19.00 uur.
– Ondernemers / goede doelen etc. kunnen zich niet online inschrijven. Zij kunnen zich aanmelden via vrijmarkt@koningsdagwoerden.nl

Grondplekken

Er zijn dit jaar vrijmarkt grondplekken in de Havenstraat, bij de bibliotheek, Haven en de Emmakade. De plekken zijn allemaal genummerd. Om precies te zien welke plek zich waar bevindt kun je op de plattegrond kijken. Voor het bekijken van de plattegrond klik je op onderstaande button. Je kunt op de plattegrond inzoomen om je voorkeursnummer te vinden. Heb je via de plattegrond een plek gevonden die je wilt reserveren klik dan op het corresponderende nummer hieronder. Er verschijnt dan een pop-up waarin je je gegevens moet invullen. Vervolgens klik je op Reserveer en daarna ontvang je een mail met de bevestiging dat je je plek gereserveerd hebt. Let op: Plekken die al door iemand anders gereserveerd zijn kun je hieronder niet meer aanklikken.